Ties plaatst zich voor NK-allround junioren

Ties heeft zich tijdens de wedstrijd om de Residentie Cup in Den Haag rechtstreeks geplaatst voor het NK-Allround Junioren B.

De eerste dag van het toernooi verliep niet van een leien dakje voor de Maarssenaar. Op de 500m viel zijn tegenstander in de eerste binnenbocht en nam Ties op volle snelheid mee de kussens in. Naast een kapot schaatspak en een geschaafde rug was Ties verder fysiek in orde en mocht zijn race overrijden. Op de 500m eindigde hij op de 6e plaats. Op de 1.500m revancheerde het Maarssense talent zich en pakte de 3e plaats. Na de eerste dag bezette Ties in het algemeen klassement de derde plek.

Op de tweede dag van het toernooi reed Ties een berekende rit op de 3000m en klom op naar de eerste plaats van het algemeen klassement en stelde plaatsing voor het NK-allround veilig. Het NK allround wordt begin januari 2022 gereden op de ijsbaan in Groningen.

Als 4-jarige zette Ties zijn eerste schaatspassen op de tijdelijke ijsbaan van Maarssen on Ice. Via de schaatsvereniging werd hij geselecteerd voor de Schaatsacademie Utrecht. Hier volgt hij een intensief trainingsprogramma voor talentvolle schaatsers uit de regio. Sinds dit jaar traint Ties ook mee met het KNSB Talentteam Midden-Oost.