Medailleregen tijdens de baankampioenschappen

Tijdens de baankampioenschappen op de Vechtsebanen in Utrecht heeft Ties op drie afstanden medailles behaald. De omstandigheden waren niet optimaal op zondag 6 maart jl.  Door de hoge temperatuur was het ijs zacht. Toptijden werden die avond niet gereden. Op zijn favoriete afstand, de 1.500m, werd Ties eerste in een tijd van 1.58.1. Op de tweede plaatste eindigde teamgenoot Joep Stubbe, op drie seconden van de winnaar.

Op de twee sprint afstanden 500 en 1.000m behaalde Ties respectievelijk de tweede en eerste plaats. De 500 m legde Ties 0,4 seconden langzamer af dan teamgenoot Niels de Kruijk in een tijd van 38.9.  Op de 1.000m behaalde Ties wederom de eerste plaats in een tijd van 1.16.2. Zijn teamgenoot Niels deed er 3 seconden langer over en schaatste over de finish in 1.19. Al met al een succesvol toernooi voor Ties.