Geplaatst voor NK Allround junioren-A

Tijdens de landelijke selectiewedstrijden op de ijsbaan van Alkmaar  ( 3 en 4 december 2022) heb ik mij geplaatst voor het NK Allround junioren-A. Na drie afstanden werd ik 8ste in het algemeen klassement. Het NK allround junioren wordt op 14 en 15 januari verreden in Groningen.

Het ging niet van zelf tijdens deze wedstrijd. Mijn tijden op de 500 en 1.500m vielen tegen. Op deze afstanden moet ik technisch beter gaan schaatsen. Dieper zitten en mijn slagen beter afmaken. Ik baal er van dat dit in de trainingen wel goed gaat, maar tijdens de wedstrijden niet goed uitkomt. Op de tweede dag van het toernooi moest ik nog een 3.000m rijden. Ondanks de matige ijsvloer reed ik een goede race. In het begin van de race kon ik mijn ronde tijden vlak houden. De laatste ronde was zwaar. Ik ben blij dat ik mij heb weten te plaatsen. Komende weken trainen om in vorm te komen voor het NK. Groningen, here we come!