Eerste keer WCKT smaakt naar meer!

 

Op de tweede dag van het WCKT in Heerenveen mocht ik starten op de 1.500m. Een mooie ervaring. Voor het eerst op het hoofdpodium aantreden in een vol Thialf. Een wedstrijd die live werd uitgezonden bij de NOS. Voorafgaand aan de wedstrijd best gespannen. Maar aan de start viel de spanning weg en was ik gefocust op de race. Mijn start was goed en in de buitenbaan reed ik goed mee met mijn tegenstander Mica Kolder. Voor de wissel kwamen gelijktijdig uit de bocht. Maar doordat ik de buitenbocht reed, had ik voorrang. De rommelige wissel kostte mij tijd en kracht. Mijn volle ronde kwam ik door in 51.39. Ook in de laatste rond kwam ik naast mijn tegenstander uit de bocht. Ook deze wissel verdiende niet de schoonheidsprijs. Mijn laatste meters waren moeizaam. Met mijn eindtijd 1.51.17, derde tijd van dit seizoen, was ik niet zo tevreden. Maar mijn eerste wedstrijd tussen de “grote”mannen smaakt naar meer!