Residentiecup: grijp net naast winst op 1.500m

Tijdens de Residentiecup op schaatsbaan de Uithof in Den Haag miste ik op 0,19 seconden de winst op de 1.500m. Het toernooi om de Residentiecup is voor junioren-A een belangrijke wedstrijd. Via deze wedstrijd kan je rechtstreekse plaatsing voor het NK allround en afstanden verdienen. De winnaar van de afstand: 500m, 1.500m of 3.000m plaats zich rechtstreeks voor de eerste twee Worldcups die eind november en begin december worden gereden in Italië.

Natuurlijk baalde ik van de 1.500m, maar ik moest ook een 500m en 3.000m rijden. De 500 meter kreeg ik een valse start van de scheidsrechter. In mijn beleving vertrok ik precies in het schot; een quickstart. Mijn tweede start was voorzichter; niet fel genoeg. Dit resulteerde in een tijd van 38.12. Hiermee eindigde ik op de 11e plaats. Op de 1.500m moest ik mij revancheren. Met een tweede plaats in 1.53.98 lukte dit. Echte toptijden werden niet gereden. Daar was de kwaliteit van het ijs niet goed genoeg voor. Na de eerste dag bezette ik de 5e plaats in het klassement. Zondag stond een 3.000m op het programma. Deze afstand heb ik dit seizoen nog niet veel gereden en niet veel op getraind. Mijn tussentijden bleven aardig vlak. Met een tijd van 4.07.90 eindigde op de 7e plaats.  In het algemeen klassement over 3 afstanden eindigde op de 4e plaats. Goed voor plaatsing NK allround en afstanden. Nu nog afwachten of ik word geselecteerd voor de WorldCup junioren.