WorldCup junioren Baselga

In het weekend van 25 en 26 november de eerste WorldCup in het Italiaanse Baselga gereden. Omstandigheden op de hooggelegen buitenbaan waren niet ideaal. In de voorbereiding op het toernooi moest ik wennen aan de krappe bochten van deze baan. Het mooie van het schaatsen op een buitenbaan is dat iedereen last heeft van de weersomstandigheden. Het internationale deelnemersveld was goed. Leuk om buitenlandse schaatsers te ontmoeten. Op de korte afstand pakten de Aziatische deelnemers bij de mannen de podiumplaatsen. Bij de vrouwen meer de Europese dames. Tijdens het toernooi reed ik op de 1.000 m; 6e plaats; op de 500 m; 12e plaats; op de 1.500m 6e plaats. Tevreden over het resultaat. Zaterdag 25 november was ik jarig. Mama, papa, Jens en Maureen waren naar Baselga gereden om te supporten en te feliciteren. Ook de bondscoach had wat verrassingen in petto. Op naar WordlCup 2 in Collabo.